09 juni 2022

Welke trouwjurk past bij mij?

 

De zoektocht naar de perfecte trouwjurk is voor velen een hele uitdaging. Je hebt vast al veel pins opgeslagen op je bord. Van een A-lijn jurk tot aan een prinsessenjurk. Er zijn zoveel modellen en pasvormen dat het soms onmogelijk is om de perfecte jurk te vinden voor jouw pasvorm. Om de zoektocht wat makkelijker te maken, bespreken we hieronder een aantal jurken die perfect bij een bepaalde pasvorm passen.

 

De pasvormen

Voordat we dieper ingaan op de perfecte jurk voor de juiste pasvorm, is het goed om eerst te bekijken welke pasvormen er zijn. Over het algemeen zijn er vijf vrouwelijke lichaamsvormen, namelijk: omgekeerde driehoek, rechthoek, appel, peer en zandloper. De kenmerken van de silhouetten worden hieronder besproken per silhouet.

 

Opzet blog 11

Omgekeerde driehoek silhouet

Smalle benen & taille en een vollere torso. Dit zijn de kenmerken die de vorm van een omgekeerde driehoek vertegenwoordigen. Daarbij komt het vaak voor dat je vollere borsten hebt en een rond buikje. Bij dit silhouet passen verschillende modellen trouwjurken, waaronder: een A-lijn, Zeemeermin, Empire en Prinsessenjurk.

 

Rechthoek silhouet

Een recht bovenlichaam met slanke heupen en lange benen komen tot zijn recht in een rechthoek silhouet. Over het algemeen zijn de schouders, heupen en taille ongeveer even breed. Dit figuurtype wordt ook wel het atletische figuur genoemd. Door jezelf te kleden in een A-lijn, een empire of een prinsessenjurk creëer je meer vrouwelijke vormen. Door de focus te leggen op zowel de borsten als de heupen accentueer je de elementen die ervoor zorgen dat je lichaam eruit ziet als een zandloper figuur.

 

Appel silhouet

De boven omvang is bij een appel silhouet groter dan de heupen en benen. Bij dit silhouet staat een A-lijn of empire model jurk prachtig. Beide jurken zorgen ervoor dat je lichaam mooi geaccentueerd wordt. Kies je een jurk met veel details, dan kan je ook bepaalde rondingen verhullen. Waardoor de nadruk vooral gelegd wordt op andere delen van je lichaam.

 

Peer silhouet

De peer silhouet is een van de meest voorkomende vormen onder vrouwen in Nederland. Het silhouet bestaat uit smalle schouders, brede heupen en stevige bovenbenen. In principe past elke vorm trouwjurk bij dit silhouet. Overigens is de A-lijn jurk een van de favorieten onder vrouwen met een peer silhouet. Door deze vorm zullen de vollere heupen wat meer verborgen worden. Waardoor de nadruk vooral wordt gelegd op de smalle torso.

 

Zandloper silhouet

De meest bekende silhouet is het zandloper silhouet. Voor vele vrouwen is het ‘het perfecte plaatje’ wanneer je voldoet aan dit postuur. Volle borsten, smalle taille en bredere heupen. De zeemeerminnen trouwjurk zal jouw vrouwelijke vormen perfect accentueren. In tegenstelling tot de prinsessenjurk die juist geen figuur zal accentueren. Overigens kan een zandloperfiguur meerdere modellen dragen.

 

Kom jouw perfecte jurk passen

Ben jij wat wijzer geworden over de perfecte pasvorm voor jouw postuur? In onze bruidszaak in Arnhem helpen wij jou graag bij het vinden van de jurk die voldoet aan jouw eisen. Ben je benieuwd welke merken wij onder andere verkopen? Bekijk dan een onze collectie of maak een afspraak om eens te komen passen.