Direct naar content

5 verschillende soorten trouwjurk modellen

Inspiratie

Van A-lijn tot aan een prinsessen trouwjurk. Er zijn zoveel verschillende soorten modellen trouwjurken, dat het soms moeilijk is om een keuze te maken welk model nu bij je past. Wij lichten 5 verschillende soorten trouwjurk modellen aan je toe.

Nummer 1: A-lijn trouwjurk

Om te beginnen bij de A-lijn trouwjurk. Het model van de trouwjurk heeft haar naam te wijden aan de letter A. Dit model is flatterend voor de taille, camoufleert de heupen en zorgt ervoor dat de brede schouders gebalanceerd worden. Wat ervoor zorgt dat de trouwjurk bijna bij elk lichaamstype past.

Nummer 2: Zeemeermin trouwjurk

De zeemeermin trouwjurk wordt ook wel de fishtail genoemd. Het model is strakker tot over de heupen en loopt dan vanaf de knie uit in een volle rok. Waardoor je echt het zeemeerminnen gevoel krijgt bij de jurk. Dit silhouet zie je bij alle fishtail trouwjurken terug. Overigens zijn de halzen van de jurken wel weer anders. Zo vind je bijvoorbeeld een jurk met een V-hals, boothals of sweetheart hals. We hebben de mooiste zeemeermin trouwjurken voor je op een rijtje gezet: LINK

Nummer 3: Prinsessen trouwjurk

Je kent de sprookjes wel, van assepoester tot aan sneeuwwitje. Allemaal dragen ze een prachtige prinsessenjurk. Dit silhouet jurken zie je veelal terug in de bruidsmode. Voor de dames die altijd al gedroomd hebben van een sprookjesachtige bruiloft is dit de perfecte jurk! De jurk staat bekend om de strakke body en de zeer grote rok. Het voordeel van deze trouwjurk is dat het over het algemeen bij elk lichaamstype past. Bekijk ons aanbod prinsessenjurken hier: LINK

Nummer 4: Empire trouwjurk

De empire trouwjurk kenmerkt zich door een kort bovenlijf, waarna de jurk tot aan de grond uitloopt. De verhoogde taille zorgt ervoor dat jurk perfect geschikt is voor een zwangere bruid.

De trouwjurk komt veelal overeen met de hedendaagse bohemian trouwjurk. De jurk is zowel te vinden in een strapless model als met lange en/of korte mouwen. Een van de overige kenmerken van dit model is de ronde hals of v-hals. Waardoor de nadruk komt te liggen op het decolleté van de vrouw. Het is de perfecte jurk voor vrouwen met bredere schouders, grotere borsten en een vollere buik.

Nummer 5: Rechte trouwjurk

Last but nog least. De rechte trouwjurk. De aansluitende trouwjurk heeft een lichte en soepele stof en wordt gekenmerkt door een rustige uitstraling. Dit maakt de jurk perfect voor een minimalistische bruiloft. Doorgaans komt de jurk het beste tot zijn recht bij brede heupen en lange benen. Het model zorgt ervoor dat jij jouw taille of heupen niet accentueert, maar je wel je curves laat zien. Hierdoor lijk je uiteindelijk ook langer.

Benieuwd welk model bij jou past?

Ben jij benieuwd welk model nu het beste bij jouw past? Lees dan ook eens de blog ‘Welke trouwjurk past bij mij?’. In onze bruidszaak in Arnhem helpen wij jou graag bij het vinden van de jurk die voldoet aan jouw eisen. Wil je al graag komen passen? Dan staan wij natuurlijk ook voor je klaar. Op onze website maak je gemakkelijk een afspraak in onze bruidswinkel.

Alle inspiratie voor jou op een rijtje

Bekijk ook eens
Bekijk alles