Direct naar content

De 7 trouwjurken trends van 2023

Inspiratie

Het nieuwe jaar is feestelijk ingeluid, hoogtijd om de nieuwste trouwjurken trends te bespreken. We lichten de 7 trouwjurken trends van 2023 aan je toe! Van romantisch tot klassiek. Je ziet verschillende modellen terugkomen dit jaar.

De trouwjurk met bloemenkant

De trouwjurk met bloemenkant is, zoals de naam al zegt, een trouwjurk die deels of volledig voorzien is van bloempatronen of bloemmotieven. Dit kan zowel op het lijfje, als op de rok van de jurk zijn aangebracht. De motieven of patronen kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten stoffen. Waaronder kant, tule, satijn en mikado. Trouwjurken die voorzien zijn van bloemenkant hebben doorgaans een romantische uitstraling.

Minimalistische trouwjurken

Wat voor de één minimalistisch is, is voor een ander weer te simpel. In onze ogen is een minimalistische trouwjurk, een jurk met weinig uitgebreide details. Oftewel geen glitters, geen franjes en noem zo maar op. De uitspraak ‘less is more’ is een welbekende uitspraak die perfect past bij deze trend. Perfect voor de moderne bruid.

Trouwjurken met een hoge halslijn

Als je denkt aan een trouwjurk met een hoge halslijn, dan denk je al snel aan een koninklijke trouwjurk. Neem als voorbeeld de trouwjurk van koningin Maxima. Vaak gemaakt van een mooie, stevige kwaliteit satijn of Mikado. De hoog aangesloten hals zorgt voor elegantie, maar kan daarentegen ook een statement maken. Een trouwjurk met hoge hals leent zich perfect voor bruiden die geen ketting willen dragen, maar wel een paar hippe grote oorbellen.

Trouwjurken met doorschijnende stoffen

De transparante trouwjurk kan zichzelf in verschillende vormen uiten. Van een doorschijnend lijfje tot aan doorschijnende mouwen en rok. Neem een voorbeeld aan de mouwen van de Modeca Solange. De eigenschappen van deze jurk zorgen voor een romantische en sexy uitstraling. Bij deze trend is het wel goed om een kwaliteit trouwjurk te kopen zodat er een mooie stevige body/belijning inzit die ervoor zorgt dat je trouwjurk de hele dag perfect blijft zitten.

Trouwjurk met spaghetti bandjes

Een trouwjurk die nooit is weggeweest, maar dit jaar weer helemaal hot is, is de trouwjurk met spaghetti bandjes. De elegante spaghetti bandjes kunnen voor een sexy uitstraling zorgen bij bijvoorbeeld een trouwjurk met lage rug. Bij Bruidsmode de Sluier vind je ook verschillende trouwjurken met spaghetti bandjes terug, waaronder de Modeca Rachel.

Off-shoulder trouwjurk

Met de verleidelijke look van de off schoulder trouwjurk steel jij zeker de show op je bruiloft. Bij de meeste off-shoulder trouwjurken eindigt de halslijn op of voorbij de top van je schouders. De off-shoulder trouwjurken zie je veelal terug in de 2023 collectie. De off-shoulder trouwjurk is de perfecte halslijn voor onze plus size bruiden.

Trouwjurk met glitters

We eindigen met een ware parel, de trouwjurk met glitters. Of je nu gaat voor een trouwjurk met alleen glitters op het lijfje of een over de volledige jurk. De glitters geven een glamoureuze uitstraling en zorgen ervoor dat de bruid er op haar trouwdag feestelijk en opvallend uitziet. Bekijk al onze trouwjurken met glitters hier.

Kom je onze 2023 bruidscollectie bewonderen?

Van een trouwjurk met glitters en spaghetti bandjes tot aan de trouwjurk met bloemenkant. Elke bovengenoemde trend vind je dit jaar terug bij Bruidsmode de Sluier. We heten je van harte welkom in een van onze bruidswinkels in Arnhem. Wil je zeker zijn van een plekje bij een van onze adviseuses? Dan raden wij je aan om vooraf een afspraak te maken. Dit kan je heel gemakkelijk hier online doen. Hopelijk tot snel in Arnhem!

Alle inspiratie voor jou op een rijtje

Bekijk ook eens
Bekijk alles